День японської кухні у Молодіжному клубі східних культур
2.12.2024
Магістрантка Університету Нагасакі (Японія), провела майстерклас із приготування окономіякі або «японської піци» для Молодіжного клубу східних культур
30 листопада Молодіжний клуб східних культур у Навчально-науковому інституті філології і журналістики відзначав День японської кухні. Гостею заходу була Олександра Шустваль, котра наразі навчається в Японії.
Пані Олександра провела неперевершений майстерклас із приготування особливої японської страви – окономіякі (お好み焼き). «Окономі» з японської приблизно означає «те, що подобається», а «які» – «смажити». Така назва знаходить своє відображення і у рецепті страви: єдиного правильного способу приготування не існує. Втім, є класичний набір інгредієнтів, які обов’язково місяться у будь-якому окономіякі – це капуста, яйця, борошно, бекон, тощо. Цю страву ще називають «японською піцою».
Всі охочі готували разом із пані Олександрою, а Юлія Малахова, гарант освітньої програми «Мова і література (японська, англійська)» та здобувачка освіти першого курсу Аріна Шерстюк наважилися продемонструвати свої кулінарні шедеври.
Ми вдячні всім, хто доєднується до ініціатив нашого клубу і з нетерпінням чекаємо нових зустрічей!
Молодіжний клуб східних культур