Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Навчання магістрантів оформленню наукових джерел згідно ДСТУ 8302:2015

Провідна бібліотекарка ЛНУ імені Тараса Шевченка провела навчання магістрантів щодо оформленню наукових джерел згідно ДСТУ 8302:2015.

15 жовтня 2024 року для здобувачів 1 та 2 року навчання другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 231 «Соціальна робота» за освітньою програмою «Соціальна робота. Соціальна педагогіка. Практична психологія» відбулася інформаційна зустріч із провідною бібліотекаркою ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» Оксаною ШЕВЧИК. Тема зустрічі «Оформлення списку використаних джерел згідно ДСТУ 8302:2015».

Лекторка надала інформацію магістрантам про Національний стандарт України ДСТУ 8302:2015, а також ознайомила з правилами складання бібліографічних посилань та оформлення списку використаних джерел. Вона наголосила на перевагах цього стандарту, таких як відповідність міжнародним нормам, тенденція до спрощення і рекомендації МОН України. Також бібліотекарка представила сервіси «Grafiati» та ONTU4Ref, які допомагають оформляти посилання для кваліфікаційних робіт і публікацій в режимі онлайн.

Особливу увагу Оксана Володимирівна звернула на важливості дотримання академічної доброчесності та особистої відповідальності здобувачів освіти при використанні джерел. Вона підкреслила, що правильне оформлення посилань не тільки демонструє повагу до праці інших авторів, але й сприяє підвищенню якості наукових досліджень. Лекторка закликала магістрантів використовувати сучасні інструменти для підвищення точності та ефективності роботи з джерелами, водночас не забуваючи про важливість критичного підходу до інформації.

 

За інформацією навчально-наукового інституту педагогіки і психології

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024