Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Засідання Молодіжного клубу східних культур на кафедрі східної філології і перекладу

27.09.2024 р. відбулося засідання Молодіжного клубу східних культур, присвячене традиційним китайським святам

Молодіжний клуб східних культур провів перше засідання у новому навчальному році. Темою засідання стали традиційні китайські свята, яку було обрано з нагоди святкування Свята середини осені у Китаї (秋节). Учасники привітали нових членів клубу – першокурсників, здобувачів освіти освітніх програм «Мова і література (китайська, англійська)», «Мова і література (японська, англійська)».

На засіданні учасники обговорили широкий спектр тем, пов’язаних з культурою Китаю. Під час зустрічі, учасники представили свої доповіді та поділилися враженнями про традиції й звичаї китайців під час святкування. Так, Остапенко Злата, здобувачка освіти першого курсу, розповіла про особливості святкування 秋节. Сухіна Анастасія, здобувачка освіти третього курсу, доповнила відомості про традиції й історію цього свята, а також ознайомила присутніх із традиційним китайським Святом ліхтарів (灯节). Недогибченко Софія, здобувачка освіти другого курсу, розповіла про аналог китайського свята 秋节 у Кореї. Всі доповіді супроводжувалися яскравими презентаціями і відеорядом.

Після доповідей розпочалося обговорення, під час якого всі мали змогу поділитися враженнями і відомостями про традиційні святкові страви, зокрема місячні пряники (月饼), особливості святкування у Китаї.

Запрошуємо всіх доєднатися до нашої дружньої сходознавчої родини.

 

Кафедра східної філології і перекладу

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024