Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

День народження Олександра Довженка

У НН ІМ відбувся показ документальних фільмів про відомого українського режисера

7 жовтня студенти та викладачі кафедри аудіовізуального мистецтва переглянули два цікавих документальних фільми про відомого українського режисера. Також на показі були їхні автори, а саме працівники полтавського телеканалу «Лтава»: тележурналістка Інна Дідик і кінематографіст-оператор Дмитро Старіков. Відвідувачі могли поспілкуватися з ними та поставити декілька запитаннь.

Спочатку показали картину, яка натхненна роботами Довженка, якому присутня поетичність і символізм. Друга картина сконцентрована на журналістській справі, де інформація подається об’ємніше. Обидва фільми розповідають про творчий шлях митця та процес знімання його найкультовішої роботи «Земля», 1930. Наприклад, було взято інтерв’ю у двох аматорських акторок, які брали участь у масових сценах. Вони ділилися спогадами про самого режисера, показували фотографії зі знімальною групою та тепло згадували ті часи.

Для студентів цей захід став дуже інформативним на нові знання як з погляду зору професіональних навичок, та й ерудованості про історію українського кінематографа.

 

Інформаційний центр НН ІМ
Текст і фото: Артемій Обогрєлов

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024