Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Вступна лекція для аспірантів

9 жовтня для здобувачів освіти 1 року навчання третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти із спеціальності 231 «Соціальна робота» було проведено вступну лекцію на тему «Соціальна робота як вид професійної діяльності, наука та спеціальність».

Лектором стала гарант освітньо-наукової програми «Соціальна робота», доктор педагогічних наук, професор, ректор ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» Олена КАРАМАН.

Лекція була спрямована на формування у молодих науковців системного уявлення про соціальну роботу як комплексну діяльність, яка потребує високого рівня теоретичної підготовки, практичних навичок та вміння проведення наукового дослідження.

У ході заняття учасники мали змогу глибше зрозуміти питання щодо актуальності проблем соціальної роботи в Україні; розглянути історію її розвитку; розглянути проблемне поле соціальної роботи; визначити зв’язок з іншими галузями; основні категорії клієнтів; мережу соціальних служб в Україні та систему соціальних послуг, які вони надають.

Особлива увага під час лекції була акцентована на соціальній роботі як науці, а також як спеціальності (академічної дисципліни) для підготовки фахівців.

Після лекції аспіранти мали можливість задати питання лекторці та отримати практичні поради щодо дослідницької діяльності в галузі «Соціальна робота».

Дякуємо всім учасникам за активну участь і бажаємо успіху на шляху наукового пошуку!

 

За інформацією НН ІПП

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024