Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Професійно-орієнтована година «Вчителі важливі»

У Лисичанському педагогічному фаховому коледжі було проведено професійно-орієнтовану годину «Вчителі важливі».

Слово «вчитель» настільки звичне для нашого вуха, що ми практично ніколи й не замислювалися, звідки воно походить та якими сповнене сенсами. А дарма! Адже вчительська професія — одна з найдавніших у світі.

Сьогодні коледжній спільноті випала нагода поринути у педагогічний вернісаж та захопитися історією виникнення та розвитку професії вчителя. Під час зустрічі, лейтмотивом якої було твердження «Вчителі важливі», присутні дізналися походження слова «вчитель», чому вчителів арифметики в Давній Греції називали «калькулятурус аріфметікус» і як це пов’язано з камінцями. А у Стародавньому «китайському МОНі» на посаду вчителів призначали лише наймудріших, найповажніших членів суспільства, у часи Київської Русі вчителів називали майстрами, виявляючи повагу до особистості наставника.

Сучасних вчителів часто іменують «агентами освітніх змін», адже саме сучасні українські педагоги визначають обличчя Нової української школи, постійно підвищують кваліфікацію, мають проактивну життєву позицію, а під час війни демонструють надлюдську силу та стійкість, навчаючи в бомбосховищах, із блокпостів, пунктах незламності. І ще раз доводять Україні та всьому світу: вчителі важливі понад усе.

Дякуємо за професіоналізм, жагу до зростання, майстреність та зацікавленість у розвитку! Слава Україні! Героям Слава!

P.S. Подивитися відеозапис студентського флешмобу #ПодякуйВЧИТЕЛЮ можна за цим лінком: https://www.canva.com/design/DAGSlzW9duE/v2FA_Ftjk832TlWE1r3sog/watch

 

ВСП «Лисичанський педагогічний фаховий коледж
ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка»

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024