Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Екскурсія в Опішню

8 жовтня викладачі і студенти НН ІМ побували на екскурсії в Національному музеї-заповіднику українського гончарства в Опішному.

Музей-заповідник відкрив свої двері наприкінці ХХ століття й нині став «домівкою» для понад 60 000 унікальних експонатів. Він є одним з кращих музеїв Центральної та Східної Європи і найкращим в Україні музейним комплекс українського гончарства, що складається з семи музеїв.

Ми побували в Центральному музеї, Музеї мистецької родини Кричевських та Центрі розвитку духовної культури.

У Центральному музеї, в парку гігантських скульптур, зберігаються чотири скульптури старшої викладачка кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, керамістки Інни Гуржій, яка супроводжувала нас під час екскурсій. Ми мали можливість не тільки послухати цікаві історії екскурсоводів, а й поставити запитання самій мисткині.

Всі залишилися в захваті від подорожі, яка мала на меті не тільки розважити, а й просвітити. Адже для мистецьких спеціальності дуже важливим є візуальний досвід. Під час екскурсій студенти не тільки слухали інформацію від екскурсовода, а і одразу обговорювали це із викладачами профільних предметів.

Висловлюємо щиру вдячність керівництву музейного комплексу і екскурсоводам за чудово проведений день і набуті знання!

 

Інформаційний центр НН ІМ

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024