Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Участь в онлайн вебінарі

Науково-педагогічні праціники кафедри товарознавства і торговельного підприємнитцва взяли участь  в онлайн вебінарі  «Особливості маркування натуральних харчових продуктів».

Освітній процес та його якість вимагає від його учасників постійної самоосвіти та підвищення кваліфікації. Такого принципу роботи дотримуються на кафедрі товарознавства і торговельного підприємництва. Так, 3 жовтня 2024 року науково-педагогічні працівники кафедри брали участь в онлайн вебінарі  «ОСОБЛИВОСТІ МАРКУВАННЯ НАТУРАЛЬНИХ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ», організованою PROFI CLUB, м. Київ, Україна.

Спікерка зустрічі Спеціаліст з маркування і технічного регулювання; фахівець з маркування товарів ТОВ “НОВУС УКРАЇНА”; фахівець з розробки маркування для продовольчих та непродовольчих товарів з урахуванням вимог чинного законодавства; фахівець з проведення експертизи розроблених дизайн-макетів маркування – Вікторія Бойко.

Під час зустрічі було розглянуто багато питань щодо маркування харчових продуктів, особливу увагу було приділено таким питанням:

  • розгляд законодавчої бази з питань «натуральності» харчових продуктів;
  • трактування і правильне розуміння понять «натуральний інгредієнт» та «натуральний продукт»;
  • визначення «натуральне вино» та його використання;
  • натуральні ароматизатори та їх позначення у складі харчових продуктів;
  • цукор та сіль – натуральні інгредієнти чи ні?
  • сертифікації натуральних харчових продуктів

Розгляд окреслених питань викликав зацікавленість учасників вебінару,  деякі аспекти  жваво обговорювалися. Питання маркування тісно пов’язане із споживанням харчової продукції, споживачі мають бути забезпечені повною інформацією про харчовий продукт з метою здійснення його свідомого вибору відповідно до потреб.

Учасниками вебінару були представники харчової і переробної промисловості, фахівці сфери обслуговування, освітяни, науковці, фахівці в галузі маркування.

Після закінчення виступу Вікторія БОЙКО відповіла на нагальні питання в області маркування харчових продуктів, що були задані учасниками зустрічі.

Всі розглянуті питання будуть впроваджені науково-педагогічними праціниками кафедри товарознавства і торговельного підпримництва в освітній процес під час опанування освітніх компонент здобувачами першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти освітньої програми (ОП) «Товарознавство та експертиза в митній справі».

 

Кафедра товарознавства і торговельного підприємнитцва

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024