Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Едвайзерська година в НН ІПП

В Навчально-науковому інституті педагогіки і психології проведено едвайзерську годину.

Едвайзером  академічної групи 1 курсу спеціальності «Початкова освіта», асистентом кафедри початкової освіти Катериною Коваленко було проведено виховну годину на тему «Патріотичне  виховання учнів 1-4 класів на уроках мовно-літературної освітньої галузі», присвячену  Дню захисників і захисниць України.

Розпочали едвайзерську годину з шани та подяки нашим захисникам і захисницям, які мужньо обороняють незалежність та мирне майбутнє нашої держави; обміном думками щодо ролі кожного громадянина, зокрема вчителів і здобувачів освіти, у підтримці захисників України та вихованні поваги до них.

Під час  години було обговорено важливість національно-патріотичного виховання  учнів початкової школи та способи його інтеграції в навчальний процес. Особливу увагу приділено розгляду прикладів вправ, які можна використовувати на уроках різних освітніх галузей : творчо-мистецька діяльність «Дерево подяки»; математичні задачі «Підрахунок ресурсів для захисників»; мовно-літературні інтерактивні вправи – «Асоціативний кущ» з елементами вивчення частин мови; інтегровані ігри та вікторини, спрямовані на виховання у дітей патріотизму, гордості за героїв та поваги до історії нашої країни.

У ході виховного заходу здобувачі вищої освіти дійшли висновку, що такі вправи не тільки допомагають розвивати академічні здібності учнів, але й сприяють формуванню у них національно-патріотичної свідомості.

 

За інформацією НН ІПП

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024