Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Зустріч магістрантів-екологів з гарантом ОПП «Екологія»

На кафедрі садово-паркового господарства та екології ННІ ПАН відбулася зустріч гаранта освітньої програми «Екологія» зі здобувачам 1 курсу магістратури.

Гарант освітньої програми «Екологія» Ірина КИРПИЧОВА, кандидат біологічних наук, доцент, зустрілася зі здобувачами вищої освіти, які вступили цього року до ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» на освітньо-професійну програму магістерського рівня.

Зустріч стала важливим етапом знайомства першокурсників з освітнім процесом та можливостями для всебічного розвитку впродовж навчання. На зустрічі було представлено основні аспекти освітньої програми, її структуру та можливості для студентів під час навчання. Здобувачі дізналися, як використовувати освітній портал для доступу до навчальних матеріалів, комунікації з викладачами та відстеження власного прогресу. Під час зустрічі обговорювалися важливі питання щодо освітньої програми та навчального плану, критерії оцінювання, силабуси дисциплін, а також можливості для неформальної освіти. Особливу увагу приділили академічній доброчесності, наголошуючи на важливості дотримання етичних стандартів у навчанні. Також було розглянуто можливості інформаційної підтримки здобувачів, такі як сторінки офіційного сайту університету, документи із забезпечення та регулювання освітнього процесу в університеті, консультації викладачів, бібліотечні ресурси тощо. Здобувачів ознайомили із студентською соціальною службою та Центром психологічного відновлення та адаптації. Крім того, здобувачам було представлено колегіальні органи управління в інституті природничих і аграрних наук та студентське самоврядування. 

Здобувачам було рекомендовано використовувати всі можливості для формування індивідуальної освітньої траєкторії та професійного розвитку. Зокрема, розпочато процес обрання здобувачами дисциплін вільного вибору, а також наголошено на можливості вибору бази для виробничої практики, теми і керівника кваліфікаційних робіт. На завершення, гарантка побажала студентам успіхів, підкресливши важливість наполегливості та активної участі в освітньому процесі.

 

Кафедра садово-паркового господарства та екології

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024