Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Установча конференція з науково-педагогічної практики магістрантів-географів

1 жовтня відбулася установча конференція для здобувачів освітнього ступеня «магістр» освітньої програми «Географія», які незабаром розпочнуть свою науково-педагогічну виробничу практику, що триватиме 4 тижні.

Базою практики є кафедра хімії, географії та наук про Землю Навчально-наукового інституту природничих і аграрних наук, що упродовж багатьох років забезпечує підготовку висококваліфікованих фахівців за спеціальністю «Середня освіта (Географія)».

Ця практика є підсумковою ланкою практичної підготовки магістрантів та логічним продовженням педагогічної практики, яку вони проходили в 2-му семестрі.

Науково-педагогічна практика складається з двох частин: 1) науково-дослідної практики та 2) асистентської практики.  Мета науково-педагогічної практики – підвищення науково-педагогічного рівня здобувачів вищої освіти освітньої галузі 01 Освіта/Педагогіка шляхом набуття професійних навичок, вмінь проведення самостійної наукової-дослідної роботи та опанування педагогічної майстерності на посаді асистента викладача закладу вищої освіти. Важливими завданнями практики є розвиток навичок та вмінь інформаційно-аналітичної, науково-дослідницької діяльності, опанування методики проведення географічних та педагогічних досліджень.

Керівник практики, гарант освітньої програми «Географія», доцент кафедри хімії, географії та наук про Землю, Ірина Мельник, детально ознайомила здобувачів освіти з цілями, завданнями та змістом практики. Кожен магістрант отримав індивідуальне завдання, яке допоможе йому закріпити теоретичні знання на практиці та розвинути науково-дослідницькі та педагогічні навички.

Під час конференції студенти також дізналися про всі тонкощі оформлення звітної документації та терміни її подання.

Викладачі кафедри щиро бажають всім магістрантам плідної роботи та нових досягнень!

 

Кафедра хімії, географії та наук про Землю

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024