Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Від студентки до волонтерки

Від студентки до волонтерки: представниця кафедри романо-германської філології про досвід навчання у Франції.

Скачкова Вікторія, студентка 4-го курсу спеціальності «Середня освіта (французька, англійська) мова та література», кафедра романо-германської філології ННІФіЖ поділилася своїм вражаючим досвідом довготривалого волонтерства у французькому місті Ліон. Вікторія зізнається, що минулої зими зрозуміла, що хоче спробувати вивчати французьку мову саме серед носіїв, і вирішила подати заявку на участь у міжнародних проєктах.

Після довгого очікування, на початку травня вона отримала омріяну відповідь. Основним завданням Вікторії стало проведення інтернаціональних воркемпів: від підготовки до самих таборів і до оформлення всіх необхідних документів. Вона повністю поринула в цей захоплюючий процес.

Табори, в яких працює Вікторія, є міжнародними, тому англійська мова стає основною для спілкування. Однак, бувають моменти, коли учасники, які не володіють англійською, розуміють лише французьку. «У такі моменти було страшнувато, але я розуміла, що це найкращий шанс покращити свої мовні навички», — ділиться Вікторія.

Важливим аспектом її волонтерства стало спілкування з підлітками, що надало їй додаткову практику у сфері освіти. «Цей проєкт став моїм найкращим рішенням. Я зрозуміла, що обожнюю французьку мову та роботу з підлітками, незважаючи на всі труднощі», — зазначає вона.

Вікторія підкреслює, що цей досвід став для неї новим поштовхом до продовження навчання за спеціальністю, і вона з нетерпінням чекає нових можливостей у світі освіти.

 

Кафедра романо-германської філології,
Інформаційний центр навчально-наукового
інституту філології і журналістики.

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024