Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Засідання вченої ради в НН ІСГН

26 вересня в навчально-науковому інституті соціальних і гуманітарних наук відбулося планове засідання вченої ради.

На порядку денному були розглянуті ключові питання, що стосуються організації освітнього процесу в 2024–2025 навчальному році, впровадження нової системи оцінювання, антикорупційної діяльності університету, а також затвердження навчальних планів, тем і наукових керівників для здобувачів вищої освіти.

Засідання відкрив директор інституту Бадер А.В., який в межах першого питання наголосив на важливості підтримки змішаного формату навчання, підкресливши необхідність проведення обов’язкових очних занять для студентів бакалаврського рівня всіх спеціальностей. Такий підхід сприятиме забезпеченню належного рівня академічної підготовки, збереженню якості освітнього процесу та формуванню навичок, які неможливо отримати виключно в онлайн-форматі.

Одним із ключових питань порядку денного стало обговорення змін у системі оцінювання студентів у 2024 – 2025 навчальному році, представлене заступником директора з навчальної роботи, Нужною Ю. С.. Враховуючи нові вимоги до забезпечення якості освіти та виклики, з якими стикається освітня система в умовах швидких змін, університетом було прийнято рішення про модернізацію системи оцінювання. Це питання викликало жваве обговорення, оскільки нова система оцінювання вимагатиме адаптації викладачів і студентів до нових стандартів, тому важливою є співпраця науково-педагогічних працівників інституту у впровадженні нової єдиної системи оцінювання. Юлія Сергіївна також підкреслила особливості організації екзаменів у новому навчальному році, що було також взято до відома членами Вченої ради. 

Не менш важливою темою стало дотримання антикорупційного законодавства. Директор, Бадер А. В., акцентував увагу на виконанні законів України «Про запобігання корупції» та «Про засади державної антикорупційної політики», зосередивши увагу на заходах протидії корупції в університеті. Було наголошено на необхідності суворого дотримання нормативних вимог усіма учасниками освітнього процесу.

Крім того, було затверджено наукових керівників кваліфікаційних робіт та індивідуальні навчальні плани та графіки навчання для здобувачів освіти першого (бакалаврського) рівня на 2024–2025 навчальний рік.

Засідання завершилося обговоренням профорієнтаційної діяльності інституту та планам щодо заходів на 2024–2025 навчальний рік., представленими заступником директора з соціально-гуманітарної роботи  Журбою І. В., та іншими поточними питаннями. Усі рішення були прийняті одноголосно.

Так, вересневе засідання вченої ради стало важливим етапом у плануванні та організації освітньої діяльності інституту на поточний навчальний рік. Директор привітав всіх науково-педагогічних працівників інституту з майбутнім святом освітян та побажав плідної та натхненної праці.

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024