Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

У Миргороді відбувся тренінг «Стежками Внутрішнього Я»

У рамках Дня спільнодії для здобувачів освіти структурних підрозділів Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, що знаходяться у місті Миргород, провели тренінг «Стежками Внутрішнього Я».

Захід реалізовувався у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» – ініціативи першої леді Олени Зеленської у співпраці з Миргородською міською радою та Центром професійного розвитку педагогічних працівників ММР.

Мета тренінгу полягала в оцінці власного ментального стану, внутрішнього ресурсу, психологічної стійкості та здатності до відновлення. Зараз, в умовах війни, ми постійно знаходимося в стресі. Коли людина має психологічну стійкість, вона здатна відновити внутрішню рівновагу, зберігати і відновлювати своє психічне здоров’я. Тож, саме про формування внутрішньої стійкості розповіла консультант Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» – ініціативи першої леді Олени Зеленської, психолог Центру професійного розвитку педагогічних працівників Миргородської міської ради – Світлана ВІНІЧЕНКО.

Присутні мали змогу познайомитися та розповісти про себе. Розібратися у своєму ментальному стані за допомогою креативних вправ та завдань, таких як «Вправа знайомство», «ПУСТЕЛЯ», «Актуалізація поняття «ресурс»».

Світлана ВІНІЧЕНКО розповіла про техніки самодопомоги «Чотири стихії», адже багато хто долає психологічні травми самотужки, завдяки власним особистісним ресурсам. Учасники тренінгу заповнили анкети та визначили свої сильні сторони, завдяки яким вони можуть відновити власний емоційний стан та внутрішній спокій.

По завершенню тренінгу здобувачі освіти поділилися власними думками та переживаннями. Дякуємо пані Світлані за чудову можливість дізнатися більше про свій психологічний стан та ментальне здоров’я під час тренінгу «Стежками Внутрішнього Я». Тож, не забуваймо цікавитися своїм власним станом.

 

За інформацією структурних підрозділів
Луганського національного університету
імені Тараса Шевченка у місті Миргород

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024