Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Молодіжний семінар

У Миргороді пройшов дводенний молодіжний семінар.

Здобувачі вищої освіти Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Єлизавета СЕРЕДА (Навчально-науковий інститут природничих і аграрних наук) та Артем ТІХОНОВ (ВСП «Брянківський фаховий коледж») взяли участь у дводенному молодіжному семінарі  у місті Миргород.

Захід підготовлено Фондом розвитку громадських організацій Західноукраїнський ресурсний центр у рамках проєкту «Молодіжні ради у Львівській, Полтавській, Житомирській областях», що став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт HOVERLA / проєкт USAID в Україні.

Протягом двох днів активна молодь міста покращувала свої знання та навички щодо інструментів їх участі в формуванні та реалізації молодіжної політики в громаді. Навчалися працювати у групах, дискутували та обговорювали почуту від спікерів інформацію на тренінгах. 23 вересня – тренінг на тему: «Роль, обовʼязки та повноваження Молодіжної ради в реалізації молодіжної політики». 24 вересня – тренінг на тему: «Методи залучення громадян до процесу ухвалення рішень і практики демократії участі».

Мета цих заходів полягала у здобутті нових знань та компетентностей, пошуку однодумців та мотивації для розбудови та ефективної Молодіжної ради. Адже Молодіжні ради в громадах можуть та мають відігравати важливу роль у сфері місцевих справ, бути містком комунікації між органами місцевого самоврядування та молоддю й допомагати громадам у процесах демократичних змін, соціально-економічному розвитку та подоланні наслідків війни, що триває.

Дякуємо начальнику відділу молоді і спорту Миргородської міської ради Вікторії КОЗЛОВІЙ за запрошення нашої активної студентської молоді до молодіжних заходів миргородської громади.

 

За інформацією
Навчально-науково інституту природничих та аграрних  наук
та ВСП «Брянківський фаховий коледж»

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024