Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Онлайн-зустріч з виробничником

На кафедрі хімії, географії та наук про Землю відбулась онлайн-зустріч з виробничником.

19 вересня 2024 року відбулась онлайн-зустріч з виробничником, кандидатом географічних наук, доцентом, докторантом Інституту кліматичного орієнтованого сільського господарства НААН України, завідувачем агрохімічної лабораторії «Balkanу Lab» Морозом Григорієм Богдановичем. 

Науково-педагогічні працівники кафедри хімії, географії та наук про Землю навчально-наукового інституту природничих і аграрних наук разом із здобувачами вищої освіти спеціальності 103 «Науки про Землю» доєднались до відкритої онлайн-лекції завідувача агрохімічної лабораторії «Balkanу Lab».

Кандидат географічних наук, доцент, докторант Інституту кліматичного орієнтованого сільського господарства НААН України Мороз Григорій Богданович познайомив присутніх з темою: «Сучасний агрохімічний сервіс в агровиробництві: від традиційного до точного (прецизійного) землеробства».

Під час заходу здобувачі, викладачі та запрошені гості мали можливість детально ознайомитися з ресурсами та технічним оснащенням лабораторії. Вони ознайомились із сучасними методами проведення агрохімічних аналізів, зокрема використання новітніх технологій для точних вимірювань і моніторингу ґрунтів, а також обговорили, як результати досліджень можуть бути ефективно інтегровані у виробничі процеси аграрних підприємств.

Окрім цього, були розглянуті питання впровадження інновацій у сільське господарство та підвищення ефективності роботи агропідприємств завдяки науковим підходам.

Наприкінці лекції всі присутні мали можливість долучитися до обговорення, яке стосувалося методичних аспектів агрохімічних досліджень та готовності сільськогосподарських виробників упроваджувати сучасні підходи до точного землеробства. Учасники обмінялися думками щодо поточних викликів і перспектив впровадження інноваційних технологій, а також обговорили шляхи підвищення ефективності використання ресурсів і забезпечення сталого розвитку агросфери.

 

Кафедра хімії, географії та наук про Землю

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024