Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Вітаємо з Днем фізичної культури і спорту України!

Щороку в другу суботу вересня, починаючи з 1994 року, в Україні відзначають День фізкультури та спорту.

Свято фізичної культури і спорту відзначається в Україні всюди. Це урочиста дата для всіх, хто цінує і шанує заняття спортом.

Щиро вітаємо спортсменів, тренерів, викладачів фізичної культури і спорту та всіх прихильників фізкультурно-спортивного руху з нагоди Дня фізичної культури і спорту України.

Спорт уособлює в собі молодість, велич духу і мужність, а здорові духом і тілом люди складають опору суспільству, адже спорт не тільки дає здоров’я, а й загартовує характер і волю. На честь спортивних  перемог у різних куточках світу лунає Державний  Гімн України та майорить національний прапор!

Від перших днів заснування нашого університету і до нині переможний дух завжди був притаманний шевченківцям. Один з яскравих проявів його – перемоги наших спортсменів.

За свої 103 роки існування Луганський національний університет імені Траса Шевченка став відомим в Україні та за її межами завдяки своїм зоряним випускникам – переможцям та призерам Олімпійських ігор, чемпіонатів Світу та Європи. Таким як Ольга Бризгіна, Віктор Бризгін, Єлизавета Бризгіна, Григо́рій Місю́тін, Олекса́ндр Горшково́зов, Ігор Коропчинський, Леся Калітовська, Ірина Янович та інші. На рахунку Державного закладу „Луганський національний університет імені Тараса Шевченка” 35 олімпійських медалей з низ 12 золотих 9 срібних 14 бронзових медалей.

Численні міжнародні здобутки наших спортсменів дають ще один привід усьому світу пишатися силою та незламністю українців і  в такий нелегкий для країни час.

Зокрема, станом на сьогодні, здобувачами вищої освіти Луганського національного університету імені Траса Шевченка  є  шість спортсменів, що мають звання «Заслужений майстер спорту України»:  Рисєв Володимир (пауерліфтинг), Олійник Наталія (пауерліфтинг), Байло Ксенія (стрибки у воду), Лискун Софія (стрибки у воду), Греков Роман (богатирське багатоборство), Коломієць Віталій (пуерліфтинг);

Звання «Майстер спорту України міжнародного класу» – Політаєв Микита (греко-римська боротьба), Разімурадов Руслан (пауерліфтинг); Мусієнко Костянтин (пауерліфтинг).

15 здобувачів мають Звання «Майстер спорту України»:

Лужбін Олекандр (пауерліфтинг), Шередега Софія (теніс настільний), Буднікова Тетяна (важка атлетика), Андріященко Тетяна (важка атлетика), Ктітарев Вячеслав (важка атлетика), Гурський Дмитро (гімнстика спортивна),  Редькин Дмитро (пляжний гандбол), Сагдаєєв Марат (гандбол), Вакула Максим (гандбол), Литвиненко Микита (гандбол), Олег Ігнатченко (гандбол)  Лєванзов Марк (важка атлетика), Нумова Софія (важка атлетика), Ганна Калашник (важка атлетика), Поковба Євген (греко-римська боротьба).

Ми  вдячні тренерам, ветеранам, фахівцям сфери фізичної культури і спорту за їхній вагомий внесок у нашу багату спортивну історію.  В навчально-науковому інституті охорони здоров’я і спорту ЛНУ імені Тараса Шевченка працюють Заслужені тренери України: Олександр Брусак, Валерій Газаєв;

Також працюють Заслужені майстри спорту України та Майстри спорту України міжнародного класу : Олександр Дубовой, Ірина Янович, Микола Бананнік.

Бажаємо усім міцного здоров’я, великої вдачі, наполегливості, наснаги, та перемог в усіх справах! Нехай щастить усім, хто присвятив своє життя великій справі, яка символізує молодість, велич духу і мужність, а також сприяє популяризації та розвитку сфери фізичної культури і спорту, наслідує кращі традиції видатних атлетів заради щасливого і мирного майбутнього.

Спортсмени прагнуть високих цілей і гідно захищають честь нашої країни, як і військовослужбовці. Спорт та війна – дві різні сфери, але обидві вимагають від людини відваги, відданості та великої самопожертви.

Навчання і заняття спортом відбувається завдяки героїчним зусиллям Збройних сил України, усіх наших захисників і захисниць, які боронять нашу незалежність, мир та покій.

Вічна пам’ять і слава українським спортсменам і тренерам, які героїчно загинули у війні з російським агресором. Вони назавжди залишаться у серцях наших співвітчизників.

ТОП – 10 знакових подій 2024 року

ЛНУ імені Тараса Шевченка в сфері ФК і спорту!

  1. Акредитація освітньо-професійної програми «Спорт»;
  2. Участь здобувачів ЛНУ імені Тараса Шевченка Ксенії Байло і Софії Лискун в XXXIII Олімпійських іграх 2024 року в Парижі та Наталії Олійник у Паралімпійських іграх 2024 року;
  3. Кращі здобувачів навчально-наукового інституту охорони здоров’я і спорту ЛНУ імені Тараса Шевченка Ксенія Байло, Кирило Іванов, Катерина Кривець отримують стипендії Президента України;
  4. Ксенія Байло нагороджена Державною нагородою «Орден Княгині Ольги ІІІ ступеня»;
  5. Команда ЛНУ імені Тараса Шевченка зайняла 2 місце на Універсіаді України-2024 з важкої атлетики;
  6. Здобувач ІІ курсу спеціальності «Фізична культура і спорт» Володимир Рисєв став чемпіонам світу з пауерліфтингу;
  7. Здобувач І курсу другого магістерського рівня вищої освіти, спеціальність «Середня освіта. Фізична культура» Роман Греков став чемпіоном Європи з богатирського багатоборства.
  8. П’ять здобувачів вищої освіти НН ІОЗіС у 2024 отримали звання «Майстер спорту України» з різних видів спорту;
  9. Шість кращих спортсменів – здобувачів вищої освіти ЛНУ імені Тараса Шевченка та два науково-педагогічних працівника ЛНУ імені Тараса Шевченка за високі спортивні досягнення отримали стипендії Луганської обласної державної адміністрації;
  10. Вперше в Лубнах проведені спортивні благодійні заходи на підтримку викладачів ЛНУ імені Тараса Шевченка, що знаходяться в ЗСУ і боронять незалежність нашої держави!

 

Навчально-науковий інститут охорони здоров’я і спорту

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024