Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Участь у фестивалі  «Жива культура – живий світ»

Доцент кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва взяла участь у загальнонаціональному фестивалі  «Жива культура – живий світ».

7 вересня доцент кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва , к.п.н. Дігтяр Наталія Миколаївна прийняла участь у загальнонаціональному фестивалі  «Жива культура – живий світ»

Фестиваль «Жива культура – живий світ» відбувся в Національному музеї народної архітектури та побуту України.

Це захід, в якому носії-практики елементів нематеріальної культурної спадщини презентували твори народного мистецтва та передавали свій досвід їх створення. Дійство відбулося за підтримки Департаменту культури і туризму Полтавської обласної військової адміністрації.

Організатор мистецького заходу – Міністерство культури та інформаційної політики України у партнерстві з Національною спілкою майстрів народного мистецтва України та ГО «Демократія через культуру».

Наталія Дігтяр представляла традиційну вузлову ляльку, яка включена до Обласного переліку елементів НКС Полтавщини та Національного переліку елементів НКС України. Педагогиня проводила майстер-класи з навчання мотання ангелів задля збереження і популяризації нематеріальної культурної спадщини України, що є частиною нашої національної ідентичності, якою нам варто пишатися.

 

Кафедра образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва НН ІМ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024