Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

У луганському виші застосовують новий закон про вищу освіту

Перші кроки по застосуванню липневого закону про вищу освіту зроблені у ЛНУ імені Тараса Шевченка.

Евакуйований виш розробив Дорожню карту щодо практичної реалізації офіційного документа. Про це повідомили на Вченій раді ЛНУ.

«До Дорожньої карти увійшло кілька розділів і більше 50-ти підпунктів. Усі вони стосуються різних тематик. Там говориться і про фінансування, і про іноземні стажування, і навіть про соціально-патріотичне виховання студентів, – зазначили у ЛНУ. Такий документ є, свого роду, провідником по закону про вищу освіту ».

У виші також розповіли, що втілити в життя відразу всі пункти Дорожньої карти не вийде. Для реалізації деяких потрібні роки. Наприклад, виконання одного з пунктів (приведення будівель, споруд та приміщень вищих навчальних закладів у відповідність до вимог доступності для потреб осіб з особливими освітніми потребами) заплановано на літо 2016 року. Деякі пункти неможливо реалізувати через відсутність програм і державних нормативних документів. Є й зворотний бік: значна частина так званих завдань Дорожньої карти будуть контролюватися постійно, а деякі здійсняться вже в лютому майбутнього року.

Нагадаємо, раніше у виші повідомляли, що деякі пункти нового закону про вищу освіту вже давно діють у ЛНУ імені Тараса Шевченка. Ще у 2000-му році ректор вишу Віталій Курило передбачив подібні нововведення. Так новий закон орієнтований на європейські стандарти, за якими виш працює далеко не перший рік.

Прес-центр ЛНУ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024