Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Безперервність навчального процесу для іноземних здобувачів освіти університету

Співробітники НН інституту математики та інформаційних технологій, інституту міжнародної освіти та відділу міжнародних зв’язків здійснюють роботу з іноземними здобувачами освіти, які прибули на офлайн навчання до України.

Незважаючи на аномально спекотну погоду та відсутність безперервного електропостачання, співробітники НН інституту математики та інформаційних технологій (Геннадій МОГИЛЬНИЙ, Микола СЕМЕНОВ), інституту міжнародної освіти (Ірина МИГОВИЧ), та відділу міжнародних зв’язків (Людмила ОВЧАРОВА), демонструючи високий рівень професіоналізму в роботі з іноземними громадянами та відданість викладацькій справі, наразі працюють з іноземними здобувачами освіти другого (магістерського) рівня, які прибули до ЛНУ імені Тараса Шевченка на етап офлайн навчання.

Провадження навчальної діяльності для іноземних громадян здійснюється на підставі спільно вибудованих інститутом міжнародної освіти та навчально-науковими інститутами університету індивідуальних траєкторій навчання й індивідуальних планів таких здобувачів освіти, структура яких передбачає етапи офлайн та онлайн навчання. Одним з наочних прикладів провадження такої моделі в 2024 році стала робота з іноземними студентами НН інституту мистецтв, які прибули до університету для опанування окремих освітніх компонентів програми підготовки та складання державних кваліфікаційних іспитів.

Наразі здобувачі освіти другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 122 Комп’ютерні науки ЧЕНЬ ЛІЯНЬ та ЦІНЬ ЛУ відвідують офлайн заняття в місті Полтава. Отримавши в КНР ступені бакалавра права та бакалавра технічних наук (спеціальності «Господарське право», «Ядерна інженерія та ядерні технології»), Чень Ліянь та Цінь Лу вступили до ЛНУ імені Тараса Шевченка в 2023 році, зазначивши, серед іншого, на вступній співбесіді і те, що вибір нашого університету було ними зроблено з урахуванням якості провадження освітніх послуг у дистанційному форматі, а також наявних відгуків та статистики звернень на сайті інституту міжнародної освіти (https://www.iiestudy.online/). Директор НН інституту математики та інформаційних технологій, кандидат технічних наук, доцент Геннадій А. Могильний та завідувач кафедри інформаційних технологій та систем, кандидат педагогічних наук, доцент Микола А. Семенов працюють зі здобувачами, відкриваючи їм світ інноваційних технологій навчання, пропонованих ННІМІТ, особливості функціонування програми VMware Horizon Client, яка дозволяє користуватись програмними ресурсами інституту задля вирішення низки завдань у галузі комп’ютерних наук.

Робота з іноземними громадянами відповідає ключовим завданням політики інтернаціоналізації ЛНУ імені Тараса Шевченка, а саме: надання освітніх послуг іноземцям відповідно до акредитованих освітніх програм; впровадження інноваційних форм та методів забезпечення освітнього процесу з урахуванням потреб міжнародного ринку освітніх послуг; підтримка полікультурності навчального процесу як одного з основних принципів роботи університету; розвиток міжнародно визнаного інституційного бренду, і, як наслідок, популяризація діяльності університету за кордоном тощо. Дякуємо адміністрації НН інституту математики та інформаційних технологій за активне долучення до роботи з іноземними студентами університету.

 

Інститут міжнародної освіти,
Відділ міжнародних зв’язків

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024