Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Міжнародна конференція у Варшаві

Відбулась Міжнародна конференція у Варшаві.

У період із 12 по 15 липня 2024 року представники університету Ольга КОРІНСЬКА, викладач кафедри східної філології і перекладу, голова Ради молодих учених і здобувачів вищої освіти та Катерина БІЛОБРОВСЬКА, викладач кафедри романо-германської філології взяли участь у міжнародній конференції «Виклики сучасної економіки – дослідження молодих науковців», організованою SGH, Варшавською школою економіки.

Протягом трьох днів наші молоді науковці активно працюватимуть в межах проведення конференції. Програма конференції включає в себе декілька сесій, в тому числі: інтерактивне та/чи конкурсне представлення робіт, постер-сесії та воркшопи.

Розпочалась робота конференції із пленарного засідання, на якому виступив PhD, представник університету Готенбургу Джона МАГНУССОН з темою доповіді «Цифрова трансформація націй: роль впливових прагматичних досліджень Швеції».

Перший день також відзначився виступом нашої молодої вченої, аспіранта та викладача Ольги КОРІНСЬКОЇ, що плідно та активно працює над своїм дисертаційним дослідженням на тему «Формування інформаційної культури майбутніх перекладачів в процесі фахової підготовки в університетах».

В своїй доповіді «Вплив цифрової трансформації на майбутніх перекладачів» на конференції вона визначила вплив цифрової трансформації на перекладачів як майбутніх фахівців, які мають працювати в суспільстві у процесі навчання в університеті. Описала сутність цифрової трансформації та цифрової освіти в сучасних умовах розвитку інформаційно-комунікаційних технологій. Визначила роль цифрової трансформації та можливості використання в навчальному процесі штучного інтелекту, хмар, інтернет порталів у контексті поняття «інформаційна культура», тобто з урахуванням норм роботи з інформацією. Розкрила для усіх присутніх значення інформаційної культури як складника інформаційно-технологічного забезпечення професійно-педагогічної підготовки майбутніх перекладачів, що передбачає використання як традиційних, так і інноваційних форм, методів, інструментів та технологій.

Оскільки для успішної діяльності аспірантів наукова діяльність є найголовнішим аспектом, здобувачі вищої освіти Луганського національного університету імені Тараса Шевченка на постійній основі беруть участь у конференціях як всеукраїнського так і міжнародного рівня. Окрім цього, вони постійно займаються написанням тез, наукових статей та виступами із доповідями перед широкою аудиторією провідних фахівців та молодих вчених, що можуть надати їм необхідні коментарі, поради та підказки. 

Ми щиро дякуємо організаторам міжнародної конференції за запрошення наших представників до участі у роботі конференції та обміну безцінного досвіду.

 

Відділ маркетингу ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024