Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Літня школа. День 2

Другий день Літньої школи SGH, що пройшов 9 липня у м.Варшаві, для делегації ЛНУ імені Тараса Шевченка пройшов також насичено.

Спікером цього дня була Анніка Бергман-Розамонд (Annika Bergman-Rosamond, Ph.D., University of Edinburgh) – старший викладач міжнародних відносин і гендерних питань в Единбурзькому університеті. Вона є науковцем з міжнародних відносин і гендерних питань, чия робота охоплює низку сфер, включаючи феміністичну зовнішню політику, феміністичні дослідження безпеки, гендерний космополітизм і етику безпеки, феміністичний мир і цифрову дипломатію, критичні військові дослідження, дослідження кризи, популізму та гендерного націоналізму, права людини та екологічну справедливість, а також міжсекціональність. Вона також працює над гуманітаристикою знаменитостей, поп-культурою та світовою політикою, зосереджуючи увагу на етичних, гендерних, неоліберальних та колоніальних основах політики та активізму знаменитостей.

Професор Анніка Бергман-Розамонд провела семінар з методів: Наративний аналіз: феміністичні та стратегічні наративи.

Професор Деніел Беланд з університету Канади провів лекції на теми: «Як ідеї формують норми та політику?» та «Відгук про політику: як норма формує політику?».

Професор Деніел Беланд обіймав позаштатні академічні посади в Гарвардському університеті, Бременському університеті, Університеті Нагої, Університеті Південної Данії та Міжнародному центрі науковців Вудро Вільсона. Він є виконавчим редактором журналу «Comparative Policy Analysis» і редактором журналу «Policy and Society». Вивчає порівняльну соціальну та державну політику,  опублікував понад 20 книг і 200 статей у рецензованих журналах.

Впродовж другого дня наші представники взяли участь у постер-сесії, де презентували результати своїх досліджень, що відбуваються у ході їх дисертаційних досліджень.

Так, Ольга КОРІНСЬКА презентувала постер на тему “Вплив цифрової трансформації на майбутніх перекладачів”, де презентувала свої наробки із теми. Нею було визначено вплив цифрової трансформації на перекладачів як майбутніх фахівців, які мають працювати в суспільстві та з ним у процесі навчання в університеті. Було з’ясовано сутність цифрової трансформації та цифрової освіти в сучасних умовах розвитку інформаційно-комунікаційних технологій. Визначено роль цифрової трансформації та можливості використання в навчальному процесі штучного інтелекту, хмар, інтернет порталів у контексті поняття «інформаційна культура», тобто з урахуванням норм роботи з інформацією.

Катерина Білобровська презентувала постер на тему: “Концепт у глобальному вимірі: взаємозв’язок між мисленням і культурою”. За допомогою методу питання-відповідь вона окреслила ключові аспекти про концепт, а саме: дефініцію, структуру,  коли досліджувати, в який спосіб, з якою метою та ін.

День пройшов в доброзичливій атмосфері, а представниці Луганського національного університету імені Тараса Шевченка змогли розширити діапазон свого досвіду з актуальних тем та поділитися своїми знаннями і напрацюваннями.

 

Відділ маркетингу ЛНУ імені Тараса Шевченка

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024