Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Участь у прямому ефірі наших медіаторів 

На базі ЛНУ імені Тараса Шевченка при кафедрі соціальної педагогіки функціонує науково методичний центр «Школа медіації» у контексті діяльності якого працює «Служба порозуміння».

У цій Службі медіатори/ медіаторки з числа науково педагогічного та студентського складу працюють над запобіганням та вирішенням конфліктів мирним шляхом.

27 червня студентку/медіаторку, спеціальності 231 Кузнєцову Альону Ігорівну було запрошено спікером на прямий ефір на тему : Конфлікт та діяльність служби порозуміння»

Мета полягала в тому, щоб надати можливість усім глядачам дізнатися більше про конфлікт, медіацію, службу порозуміння та отримати цінні рекомендації щодо вирішення конфліктів в освітньому середовищі.

Медіаторка розкрила наступні питання:

  • Основні функції служби порозуміння;
  • Як служба порозуміння впливає на загальний клімат навчального закладу і як може запобігти конфліктам до їх виникнення.
  • Які типи конфліктів найчастіше зустрічаюсь в освітньому  середовищі, і як їх найкраще вирішувати.
  • Як відрізняються методи вирішення конфліктних ситуацій залежно від віку та соціального статусу учасників.
  • Необхідні навички та методики, якими має молодіти медіатор/медіаторка для ефективного вирішення конфліктів.
  • З якими викликами та проблемами зустрічаються медіатори/ медіаторки служби порозуміння.

Година ефіру пройшла продуктивно та повчально. Альона поділилась не тільки власним досвідом, а й досвідом  нашого університету при розвʼязанні конфліктних ситуацій, який ґрунтується на засадах миробудування, практиках відновного підходу, принципу солідарності та «рівний рівному».

 

Прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024