Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Успішне завершення навчання у Літній школі EU

Доцент кафедри політології і міжнародних відносин НН ІСГН пройшла і успішно завершила навчання у Літній школі EU.

З 6 по 12 червня 2024 року Меженська Олена, доцент кафедри політології і міжнародних відносин науково-навчального інституту соціальних і гуманітарних наук Луганського національного університету імені Тараса Шевченка пройшла і успішно завершила навчання у Літній школі EU «ANTICOR»: АНТИКОРУПЦІЙНА ПОЛІТИКА ЄС, УРОКИ ДЛЯ УКРАЇНИ в рамках проєкту за напрямом Жан Моне програми ЄС Єразмус+101047968 – EU AntiCor (ERASMUS-JMO-2021-HEI-TCH-RSCH) загальним обсягом 20 годин. Наразі, коли Україна, активно готується стати рівноправним членом ЄС, тіньова економіка, корупція та її прояви мають бути повністю зведені до 0.

Навчання було спрямоване на вивчення досвіду антикорупційної політики ЄС, дослідження теоретичних та практичних аспектів протидії корупції, аналіз досвіду України з імплементації антикорупційних стандартів ЄС та набуття навичок протидії корупції в Україні. Цікавими були блоки присвячені законодавствуЄС щодо запобігання та протидії корупції, співробітництво України з ЄС у сфері запобігання та протидії корупції, вплив корупції на економічну безпеку країни, корупція як основна причина розвитку тіньової економіки.

Отримані знання можуть бути використання у курсах «Теорія і практика державного управління» та «Основи державної служби», «Муніципальне право».

 

Кафедра політології і міжнародних відносин

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024