Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Участь у презентації книги про життя українців в Латвії

Гарант освітньої програми «Соціологія» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти долучилась до презентації книги про життя українців в Латвії.

Гарант освітньої програми «Соціологія» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти долучилась до презентації книги про життя українців в Латвії та презентувала проєкт «Elpa» для вивчення потреб жінок 30+, які переїхали до Латвії. Результати проєкту будуть в подальшому використані для створення дорожньої карти відновлення ресурсного стану жінок-переселенців з України у Латвії. 

Під час першої частини заходу обговорювались нагальні потреби вимушених мігрантів, їх проблеми та шляхи роз’язання. Невимушина атмостфера і широке представництво різних громадських організацій сприяли нетворкінгу серед громадських активівстів України і Латвії.

Під час другої частини заходу усі бажаючі змогли отримати книгу про життя в Латвії з автографами авторів. В межах презентації виступила міністерка культури Агнесе Лаце, яка привітала авторів та звернулась до українського народу з побажаннями перемоги та встановлення миру.

Проєкт «Elpa» буде втілений в життя завдяки співпраці кафедри філософії та соціології ЛНУ імені Тараса Шевченка, Латвійського університету та ГО «Хочу допомогти біженцям». Піготовка і захист проєкту стали внеском в скарбничку кейсів дисципліни “Грантрайніг і управління проєктами” для магістрантів та дисципліни «Соціологія організації та управління» для бакалаврів.

 

Навчально-науковий інститут соціальних і гуманітарних наук

 

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024