Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Фотопроєкт Сергія Глотова «Кольори білого континенту» на “EdLeaders-2024”

19 червня у місті Долина Івано-Франківської області відбувся форум освітніх лідерів “EdLeaders-2024”, де було презентовано благодійний фотопроєкт випускника ЛНУ імені Тараса Шевченка Сергія ГЛОТОВА «Кольори білого континенту».

За пропозицією організаторів учасникам Форуму було презентовано благодійний проєкт Сергія ГЛОТОВА, випускника університету, кандидата біологічних наук, члена 27 та 28 українських антарктичних експедицій, фотографа та волонтера. Співорганізатором цього проєкту виступає ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка».

Ректор університету Олена КАРАМАН представила учасникам Форуму автора, випускника-природничника університету та розповіла про освітню цінність цього проєкту. Учасники Форуму мали можливість переглянути частину фотокартин виставки та долучитись до збору коштів на потреби ЗСУ, придбавши унікальну антарктичну продукцію – листівки, фотокартини із зображенням пінгвінів у стилі Енді Уорхола, пам’ятні монети та маленькі сувенірні-пінгвіни виготовлені з кришок пляшок на станції тощо.

Виставка у м. Долина буде тривати до 28 червня, вхід вільний. Запрошуємо відвідати виставку, помилуватися красотами найвіддаленішої точки нашої країни Антарктичної станції «Академік Вернадський» та, за можливістю, долучитись до благодійного збору  спрямованого на підтримку волонтерських ініціатив для допомоги Збройним силам України, які у часи війни відстоюють та захищають свободу, незалежність та територіальну цілісність України. Кошти можна перерахувати і онлайн на спорядження для полярників, які сьогодні мужньо боронять нашу країну. Номер картки Олени Марушевської 5168 7451 2508 8739, яка працює в центрі і контактує з усіма зимівниками, що служать, знає їх потреби і організовує збір коштів.

Партнери проекту: Мітя Зінов’єв та «Майстерня Чудес» (Київ); ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», (м. Лубни-м.Долина); Український освітній онлайн-портал для вчителів «На Урок» (Харків); ТОВ «Колофарб-Принт» (Київ); Національний антарктичний науковий цент (Київ), Долинська міська рада (м. Долина); Управління освіти Долинської міської ради (м. Долина); Відділ культури Долинської міської ради (м. Долина); Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів (м. Долина).

 

За інформацією Навчально-наукового інституту природничих і аграрних наук
та Навчально-наукового інституту педагогики та психології

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024