Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Воркшоп пані Вікторії Бриндзи

15 червня Гарант освітньої програми «Соціологія» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Котеленець Катерина відвідала воркшоп пані Вікторії Бриндзи.

Воркшоп базується на Онлайн-курсі Інституту лідерства і управління Українського католицького університету та Академії Суспільного Мовлення «Критичне мислення в українському контексті».  Вікторія Бриндза — дослідниця, соціологиня, вісім років працювала з дослідженнями цінностей на пострадянському просторі, здобула диплом магістра соціології і політичної науки в Німеччині та післядипломний сертифікат з освітньої науки в Австралії. З 2011 року викладає авторський курс із критичного мислення в Українському католицькому університеті.

Під час заходу пані Вікторія зазначила: «Унікальність курсу, який адаптований під український контекст. Зазвичай критичне мислення протиставляють інтуїтивному, але перед обличчям гібридної загрози цей зв’язок перестає бути таким однозначним. Інтуїція допомагала і досі допомагає українцям виживати. Разом з тим, ми вже зрозуміли, що для взаємодії із західним світом дуже важливі докази, а не лише емоції і враження. У нашому курсі ми вчимося розуміти, що впливає на мислення, як ми формуємо рішення і як примирити роботу з аргументами і виживання. Я тішуся, що після тривалої роботи з курсом і багатьох тестувань він нарешті стає доступним для усіх охочих».  Також учасники практикували розрізняти факти та судження, види проявлення хиб, спотворення контексту тощо.

Отримані знання Катерина Котеленець планує використати у викладанні ОК «Соціологія ЗМІ та Інтернету» та ОК «Грантрайтинг та управління проєктами».

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024