Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Короткостроковий семінар

Відбувся короткостроковий семінар для працівників надавачів соціальних послуг в територіальних громадах

З 11 по 13 червня 2024 року, в межах традиційної співпраці кафедри соціальної педагогіки ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» з Луганським обласним центром соціальних служб, було проведено короткостроковий семінар для працівників надавачів соціальних послуг (комунальних установ/закладів територіальних громад області та недержавного сектору) в форматі онлайн.

У заході взяли участь 48 фахівців соціальної сфери, які мали можливість поглибити свої професійні знання з низки актуальних професійних питань. Модераторами та спікерами семінару виступили викладачі кафедри соціальної педагогіки.

Зокрема на заході, йшлося про деякі аспекти технологізації соціальної роботи в умовах сьогодення (доцентка Наталія Краснова); супервізію в професійній діяльності соціального працівника (доцентка Світлана Тунтуєва), соціальне проєктування у діяльності працівника соціальної сфери (доцентка Наталія Литвинова).

Також викладачі разом з учасниками визначили сучасні підході в соціальній роботі з людьми з інвалідністю в Україні (доцентка Наталія Островська); визначили фізіологічні, психологічні, соціальні особливості та потреби осіб похилого віку (асистентка Катерина Дуванська), а також оговорили практичні особливості надання соціальних послуг клієнтам похилого віку в умовах територіальної громади великого міста та сільської громади (доцентка Наталія Островська, здобувачки другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 231 «Соціальна робота» Наталя Тимченко та Лариса Кутало).

Під час навчання 25 працівників надавачів соціальних послуг комунального сектору громад Луганщини та 23 представника недержавної громадської організації удосконалили професійні компетенції з питань організації соціальної роботи з людьми похилого віку та особами з інвалідністю щодо надання доглядових послуг та отримали відповідні сертифікати.

Подібні заходи сприятимуть підвищенню якості надання соціальних послуг для зазначених категорій мешканців територіальних громад Луганської області в умовах воєнного часу та після деокупації територій.

Кафедра соціальної педагогіки висловлює впевненість в збереженні партнерства та подальшій співпраці з Луганським обласним центром соціальних служб. До нових заходів!

 

Кафедра соціальної педагогіки

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024