Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«Національна безпека: загрози та виклики»

Викладачі та аспіранти кафедри політології і міжнародних відносин долучилися до всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Національна безпека: загрози та виклики».

Сьогодні спостерігається тенденція зростання викликів міжнародній стабільності та національній безпеці України, яка зумовлена формуванням багатополюсного світу. Ця обставина має бути врахована при розробці та впровадженні державної політики національної безпеки як на середньострокову, так і довгострокову перспективу. Тому, викладачі та аспіранти кафедри політології і міжнародних відносин Навчально-наукового інституту соціальних і гуманітарних наук Луганського національного університету імені Тараса Шевченка долучилися до всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Національна безпека: загрози та виклики» яке успішно завершили.

Професійна програма має міждисциплінарний характер, розрахована на фахівців із національної та цивільної безпеки, політології, міжнародних відносин розроблена із урахуванням новітніх науково-обґрунтованих підходів і спрямована на розвиток та вдосконалення психолого-педагогічних, комунікативних, інформаційно-комунікаційних компетентностей, практичних умінь і навичок інтерактивної взаємодії, а також сприяє професійно-особистісному розвитку. Навчання відбувалося за напрямками: «Процес впровадження базової загальновійськової підготовки у закладах вищої освіти як елемент національної безпеки»; «Техногенна небезпека під час війни в Україні»; «Open Source Intelligence: інструменти розвідки, доступні для кожного».

Вивчення освітнього компоненту з питань національної безпеки (за вибірковим принципом) є важливою складовою підготовки здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти, які навчаються за освітньо-професійною програмою 052 Політологія та забезпечує здобувачів систематизованими знаннями про геополітичні складові формування світового порядку у контексті забезпечення національної безпеки та вплив наслідків трансформації світового порядку на національну безпеку, що дозволить їм розв’язувати складні спеціалізовані завдання щодо адекватного реагування на загрози національним інтересам України в межах своєї професійної компетенції в умовах формування багатополюсного світу.

 

Кафедра політології і міжнародних відносин

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024