Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Матеріально-технічна допомога від британського університету-партнера

Луганський національний університет імені Тараса Шевченка імені Тараса Шевченка вдруге за останні два роки отримав матеріально-технічну допомогу від Університету Бата, Великобританія.

ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» другий рік поспіль є учасником масштабного міжнародного проєкту «Twinning» за сприяння Cormack Consultancy Group в партнерстві з Асоціацією університетів Великобританії, мета якого підтримати українські заклади вищої освіти під час та після повномаштабного вторгенння в Україну шляхом встановлення довгострокових міцних партнерств з закладами вищої освіти Великої Британії та інших країн (координатор – Ірина В. МИГОВИЧ).

В рамках проєкту ЛНУ імені Тараса Шевченка започаткував стратегічне співробітництво з Університетом Бата,  графство Сомерсет, Великобританія, напрями якого окреслені у підписаній в 2022 році рамковій угоді про інституційне співробітництво (https://luguniv.edu.ua/wp-content/uploads/2022/11/mizch_diial_2022_11_UoB-LTSNU_Twinning_MoU_signed_fr.pdf). Окремим напрямком угоди передбачено надання закордонним університетом-партнером матеріально-технічної (гуманітарної) допомоги, яка 10 червня 2024 року – вдруге за останні два роки – прибула до м. Лубни, Полтавська область.

Спільні зусилля міжнародних та адміністративно-господарчих офісів двох університетів знайшли своє практичне втілення в розвантаженні більш ніж 100 позицій вантажу загальною вагою 1223 кг (15 вантажних палет), представлених обладнанням, яке використовується для здійснення практичних дослідів та експериментальної роботи за напрямами хіміко-фізичних, біологічних, математичних наук (цифрові мультиметри, логічні аналізатори, осцилографи, генератори коливальної частоти, квадратні осцилятори Фарнела, роторні випарники, віскозиметри тощо). П’ять палет містили меблі для навчальних аудиторій. Окремою палетою була передана система локомоторної терапії h/p/cosmos, що використовується для реабілітації і відновної терапії з пристроєм для динамічного розвантаження ваги на базі медичної бігової доріжки (країна-виробник Німеччина).

ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» висловлює щиру вдячність Університету Бата за надану допомогу та тривалу і планомірну підтримку в боротьбі за збереження своєї інституційної ідентичності. Дякуємо усім, хто долучився до процесу розвантаження – проректору з адміністративно-господарчої роботи Артуру В. МОЛДОВАНОВУ, начальнику юридичного відділу Віталію В. НОСАЛЮ, співробітникам АГЧ, представникам НН інституту охорони здоров’я і спорту.

Примітка: Університет Бата (University of Bath), Великобританія, є державною освітньою та дослідницькою установою, розташованою в місті Бат, графство Сомерсет, Великобританія. В рейтингу Research Excellence Framework 2014 року 32% дослідницьких проєктів Університету Бата отримали найвищу можливу оцінку 4*, що визначається як провідна у світі з точки зору оригінальності, значущості та доброчесності. Річний дохід установи за 2020-2021 роки склав 289,5 млн. фунтів стерлінгів, з яких 37,2 мільйонів було отримано від дослідницьких грантів та контрактів.

 

За інформацією відділу міжнародних зв’язків

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024