Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Підсумкова атестація на кафедрі ПОРТБ

На кафедрі професійної  освіти, ресторанного і туристичного бізнесу  відбулася підсумкова атестація здобувачів вищої освіти.

З 3 по 5 червня 2024 року відбулась підсумкова атестація здобувачів вищої освіти освітньо-професійних програм «Професійна освіта (Транспорт)», «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)», «Середня освіта (Трудове навчання та технології)».

Протягом 3 днів здобувачі вищої освіти демонстрували свої знання та практичні навички, які були набутіними під час навчання в університеті. Всього до захисту було допущено 13 осіб.

Для проведення підсумкової атестації було сформовано три екзаменаційні комісії. Головами екзаменаційних комісій були призначені:

  1. 1. Кононенко Андрій Геннадійович – кандидат педагогічних наук, в. о. директора відокремленого структурного підрозділу Дунайський фаховий коледж Національного університету «Одеська морська академія».
  2. 2. Калина Вікторія Сергіївна – кандидат технічних наук, доцент кафедри харчових технологій Дніпровського державного аграрно-економічного університету.
  3. 3. Абрамова Оксана Віталіївна – кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач секції технологічної та професійної освіти кафедри інформатики, програмування, штучного інтелекту та технологічної освіти, Центральноукраїнський державний університет імені Володимира Винниченка.

Підсумкова атестація включала комплексний іспиті захист кваліфікаційних робіт. Кваліфікаційний іспит в цьому році проходив у тестовій формі. Для спеціальності «Професійна освіта» він включав питання з педагогіки, психології та теорії та методики професійного навчання. Для спеціальності «Середня освіта (Трудове навчання та технології)» комплексний іспит складався з питань із педагогіки, психології, теорії та методики трудового навчання.

Після здачі комплексного іспиту здобувачі вищої освіти презентували свої кваліфікаційні роботи.

Роботи студентів спеціальності «Професійна освіта. Транспорт» були присвячені розгляду технології ремонту окремих вузлів автомобілів, а також організації роботи дільниць з ремонту автомобілів. До захисту були допущені 6здобувачів вищої освіти. Відзначимо ґрунтовний захист своєї роботи Риб’янцем Сергієм.

Здобувачі вищої освіти спеціальності «Професійна освіта. Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології» впроцесі виконання робіт розробляли та досліджували технологію виготовлення або удосконалення новітніх технологій харчових продуктів з підвищеною харчовою цінністю та сучасних страв закладів ресторанного господарства, проєктували заклади харчування, досліджували роботу сільськогосподарської техніки  тощо. До захисту було допущено 3 здобувача вищої освіти.

Зазначимо, що майже всі випускники бакалаврату мають публікації в наукових журналах, результати наукових досліджень були апробовані під час участі у конференціях і наукових семінарах.

Голови і члени комісій відзначили високий рівень теоретичної та практичної підготовки випускників кафедри, належний рівень сформованості професійних компетенцій.

Вітаємо усіх здобувачів вищої освітиз отриманням ступеня «бакалавр».

Бажаємо випускникам здоров’я, реалізації усіх планів і успіхів у професійній діяльності.

 

 

Інформацію підготовлено кафедрою професійної  освіти,
ресторанного і туристичного бізнесу

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024