Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Участь у популярному культурно-просвітницькому проекті «Справжня історія»

Нещодавно на каналі «2+2» відбулася прем’єра чергового документального фільму з циклу «Справжня історія», авторства Акіма Галімова.

У черговій серії проекту розглядається українська історія Донеччини та Луганщини, розвінчуються головні російські ідеологічні догми щодо історичного розвитку цих областей. До створення фільму було залучено низку провідних українських істориків – знавців з тих чи інших аспектів національної, або регіональної історії. Експертом з розвитку луганського краю у ранішньомодерні часи виступив д.і.н., професор, завідувач кафедри історії та археології Університету Олександр Набока. Серед іншого, він висвітлив особливості козацького освоєння Луганщини у XVII – XVIII ст.

Участь у зйомках фільму, які відбувалися у січні цього року, стали для Олександра Набоки черговим досягненням у питанні популяризації української історії його малої батьківщини. Він неодноразово ставав учасником науково-популярних програм провідних українських інформаційних ресурсів, серед яких популярні канали «Ісландія», «Реальна історія», «Історія без міфів». Багато його матеріалів та інтерв’ю були опубліковані на сторінках провідних періодичних видань. Історик і надалі продовжує розвивати цей напрямок діяльності кафедри історії та археології.

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024