Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Участь у міжнародному семінарі з історії лінгвістики

Протягом 27-28 травня Світлана Шехавцова – доктор педагогічних наук, професор,  професор кафедри романо-германської філології очно взяла участь у семінарі “Advances in the history of linguistics”.

Науковий захід було проведено в університеті Палермо (Італія). Цей семінар було організовано в рамках проєкту, що фінансується Міністерством університетів та досліджень Італії: «Частини мови назустріч риториці: Пошуки синтаксису в спадкоємності між середньовіччям і сучасністю» (SiRe PRIN 20172F2FEZ, PI Paola Cotticelli, Веронський університет).

Захід мав на меті заповнити прогалини в лінгвістичній історіографії, заглибившись у появу синтаксичних категорій від пізньої античності до теорій до Пор-Рояля 1660 року.

У спектр тематики досліджень особливу цінність мали такі теми, як: середньовічна та ранньомодерна граматична теорія синтаксису; місіонерські граматики та пов’язані з ними праці; синтаксична метамова та нові синтаксичні поняття; опис стратегій підрядності; підрядність vs сурядність, лінійність речення vs структурний порядок.

 

Кафедра романо-германської філології,
Інформаційний центр навчально-наукового інституту
філології і журналістики.

 

 

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024