Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Інтегроване навчання з природничих дисциплін

Викладачі ННІ ПАН пройшли навчання за програмою підвищення кваліфікації педагогів від ГС «ОСВІТОРІЯ» «Інтегроване навчання з природничих дисциплін: міжнародний досвід використання технології STEAM».

Директор ННІ ПАН, доцент кафедри біології та агрономії Наталія МАЦАЙ успішно опанувала курс підвищення кваліфікації з методики STEAM-інтегрованих кейс-уроків розроблений Ларисою ГРАБОВСЬКОЮ, випускницею European Schoolnet Academy з курсу STEAM; міжнародної керівниці категорії Б в галузі Освіти та Науки за класифікацією ЮНЕСКО, кандидатом технічних наук з екологічної безпеки.

Курс надає можливість удосконалити методичний та професійний рівні компетентності педагогів, що викладають предмети природничого циклу; вивчити інформацію про сучасні світові, зокрема європейські, методи/методики/технології/інструменти викладання предметів природничої галузі; надає можливість опанувати ці методи/методики/технології/інструменти викладання на прикладі готового контенту.

Навчання проходило протягом трьох тижнів і включало: 1.Ознайомлення зі світовим досвідом зі STEАM-проєктів та оволодіти використанням стандартів NGSS та Scientix Learning Scenario, 2.Отримання методичної підтримки для роботи з ресурсами від European Schoolnet Academy, Європейської спільноти наукової освіти та проєкту PhET, 3.Опрацьовання педагогічних умов застосування навчальних сценаріїв у форматі Scientix Learning Scenario. Змістовний матеріал був розбитий на три навчальні модулі:  Модуль 1. Розробка сучасного STEАM-проєкту, Модуль 2. Можливості Європейської спільноти наукової освіти Scientix для вчителів природничих дисциплін України, Модуль 3. Методи інноваційної педагогіки в SТЕАМ. Ідеї та натхнення.

Дякуємо організаторам та тренеру за цікаве навчання та корисні матеріали.

 

За інформацією Навчально-наукового інституту природничих і аграрних наук

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024