Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Косметична біотехнологія: від формули до продукту

Представник ННІ ПАН пройшов навчання з курсу  “Косметична біотехнологія: від формули до продукту”

Упродовж двох тижнів Наталія МАЦАЙ, директор НН Інституту природничих і аграрних наук проходила навчання для фахівців біологів, хіміків, медиків та фармакологів з курсу “Косметична біотехнологія: від формули до продукту” який відбувався в партнерстві з Tech StartUp School за ініціативою кар’єрного та бізнес-хабу ВОНА.

Програма навчання включала теоретичну підготовку, самостійне опрацювання матеріалів та практичну роботу у профільній лабораторії по створенню власних рецептів безпечної косметологічної продукції. За час навчання було вивчено основні вимоги до виготовлення косметологічних засобів, їх безпечність, розглянуто технології виготовлення та основи рецептур різних косметологічних засобів, особливості створення власної рецептури продуктів  різного спрямування. У лабораторії було опановано технології виготовлення засоби для волосся, створення твердого шампуню, засоби для волосся, термозахисний спрей, засоби для тіла, створення баттеру, засоби для тіла – скрабування, засоби для обличчя – тонізування, засоби для вмивання обличчя, виготовлення молочка для вмивання, виготовлення сонцезахисного крему, створення сироватки з бажаною дією.

За результатами навчання Наталія Мацай розробила програму тренінгу «Безпечна косметика: створюємо самі» та планує розробку освітнього компоненту вибіркового блоку відповідного змісту

 

За інформацією Навчально-наукового інституту
природничих і аграрних наук

 

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024