Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Краще фото у вишиванці за громадськими вподобаннями

Журі конкурсу «Краще фото у вишиванці» обрало переможців за громадськими вподобаннями

Ми – українці, об’єднані у велику родину завдяки любові до рідної землі, пісні, вишивки. Вишита українська сорочка – це не просто одяг, це справжній оберіг та національна святиня, яка будить високі патріотичні почуття в серці кожного українця. Вона покликана зберігати споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Вдягаючи її, відчуваєш піднесення, урочистість, радість.

Луганський національний університет імені Тараса Шевченка вже провів і оприлюднив підсумки і результати загальноуніверситетського  конкурсу фотографій на краще фото у вишиванці, що проходив у трьох номінаціях:  «Моя родина у вишиванці», «Поєднані долею вишиваною» і «Я – українка! Я – українець». Звісно, що обрати найкращі роботи було надто складно, бо кращих та креативних робіт було дуже багато.

Цьогоріч журі конкурсу прислухалось і до громадської думки, за вподобаннями якої визначили ще чотирьох переможців. А саме:

  • номінація  «Моя родина у вишиванці» – родина завідувачки відділенням Відокремленого підрозділу “Регіональний центр професійної освіти ДЗ “ЛНУ імені Тараса Шевченка ” Ольги Барзилович. Її чоловік 2003-2004 рр брав участь у миротворчій місії у республіці Ірак. З 2014 року і по цей день служить у 25-тій окремій повітрянодесантній Січеславській бригаді. Син пані Ольги, Свілогузов Богдан, студент ІІ курсу ВСП «Рубіжанський фаховий коледж ДЗ ЛНУ імені Тараса Шевченка».
  • номінація «Поєднані долею вишиваною» – Кононенко Юлія, здобувачка освіти 2 курсу спеціальності Інформаційна, бібліотечна та архівна справа Старобільського фахового коледжу. До речі, сорочки собі і чоловіку Юлія вишила бісером сама.

номінація «Я – українка! Я – українець!»:

  • «Я – українка!» – Вєтрова Єлизавета, студентка 1 курсу, спеціальність “Науки про Землю” Навчально-наукового інституту природничих і аграрних наук;
  • «Я – українець!» – Григорій Борисович Мисюренко, 1977р.н., родом з Лубен, діючий військовослужбовець за контрактом Національної Гвардії України, який охороняє та обороняє рубежі нашої України. На його сторінці із соцмережі  Facebook одним із користувачів написано: «Григорій Мисюренко – один з найкращих командирів танку, що гідно б’є російських окупантів!».

Щиро і заслужено вітаємо наших переможців і бажаємо здійснення всіх задумів, віри в світле майбутнє, миру та скорішої перемоги.

Не забуваймо про своє коріння. Національна пам’ять надзвичайно важлива, і тільки ми з вами можемо її зберегти та передати нащадкам!

Пам’ятаймо, що Вишиванка – це код нашої Перемоги!

 

Відділ маркетингу ЛНУ імені Тараса Шевченка

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024