Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Онлайн-лекторій «АБЕТКА ментального здоров’я»

Кафедра професійної освіти, ресторанного і туристичного бізнесу НН ІТТ організувала онлайн-лекторій «АБЕТКА ментального здоров’я».

ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» мали можливість 25 травня 2024 р. взяти участь в онлайн-лекторії на актуальну тему ментального здоров’я. Цей захід, організований кафедрою професійної освіти, ресторанного і туристичного бізнесу Навчально-наукового інституту технологій і торгівлі, відбувся в умовах, коли підтримка психічного благополуччя є надзвичайно важливою.

Мета проведення лекторію – розгляд основних практик, направлених на формування навичок піклування про ментальне благополуччя в сучасних умовах.

Спікер лекторію “АБЕТКА ментального здоров’я” Анна Костюченко, психолог-консультант, поділилася знаннями та практичними порадами щодо зміцнення та підтримки ментального здоров’я.

Під час лекторію було обговорено всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?» та наголошено на важливості формування навичок піклування про власне ментальне благополуччя, особливо в умовах війни та повсякденного життя. Учасники дізналися про основні напрями зміцнення ментального здоров’я, побудову гармонійних стосунків, пошук власного “Я”, а також про різні методики, які можуть бути використані як інструмент самопомочі у стресових ситуаціях.

Лекторій вирізнявся інтерактивністю. Формат проведення лекторію було організовано, як платформу для відкритої дискусії, що дозволило слухачам не лише сприймати інформацію, але й активно взаємодіяти зі спікером та іншими учасниками. Здобувачі вищої освіти та викладачі поділилися власним досвідом та переживаннями, обговорюючи різні методики підтримки ментального здоров’я, які вони використовували або хотіли б опанувати.

Спікер, психолог-консультант Анна Костюченко, відігравала ключову роль у цьому процесі, надаючи професійні рекомендації та відповідаючи на запитання аудиторії. Вона зосередилася на тому, як підтримувати психоемоційний стан у сучасних умовах, особливо важливих в контексті війни та соціальних викликів. Її поради охоплювали широкий спектр практик, від простих дихальних вправ до складних стратегій саморегуляції.

Проведений захід підкреслив актуальність теми ментального здоров’я та необхідність її інтеграції в освітній процес, щоб кожен здобувач вищої освіти та викладач могли ефективно протистояти викликам сучасного життя. Завдяки таким ініціативам, університетська спільнота стає більш обізнаною та згуртованою у питаннях ментального / психічного здоров’я, що є ключовим для підтримки стійкості та адаптації в непрості часи.

Поради від організаторів заходу:

Щоб дізнатися більше про ментальне здоров’я та отримати підтримку, ви можете скористатися наступними ресурсами:

  1. 1. Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?». Ця програма надає інформацію та підтримку для людей, які переживають стрес або тривожні стани.
    Можете знайти корисні посилання, поради, техніки та методики для піклування про свій психологічний стан.
    З інструментами для управління стресом та плекання стійкості можна ознайомитись на платформі https://howareu.com/
  1. 2. ПлатформаMentalFokus (https://mentalfokus.com/) пропонує психологічну підтримку, поради та ресурси для покращення ментального здоров’я. Ви можете знайти статті, поради від фахівців та приєднатися до спільноти однодумців.
  2. 3. Ресурс Mentalna Rivnovaga (https://mentalfokus.com/) пропонує різноманітні поради та психологічну підтримку для забезпечення гармонії емоційного та психічного благополуччя.

Ці ресурси можуть бути корисними для розширення вашого розуміння ментального здоров’я та знаходження підтримки у вирішенні особистих питань або питань, пов’язаних зі стресом та емоційним благополуччям.

 

За інформацією кафедри професійної освіти,
ресторанного і туристичного бізнесу НН ІТТ

 

 

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024