Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Гостьова лекція «Становлення кібердипломатії: стратегії та інструменти»

Для здобувачів вищої освіти НН ІСГН відбулася гостьова лекція «Становлення кібердипломатії: стратегії та інструменти».

23 травня 2024 року для здобувачів спеціальностей Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», «Політологія» та«Соціологія» навчально-наукового інститут соціальних і гуманітарних наук  відбулася гостьова лекція радника з питань кібербезпеки МЗС України Андрія Валерійовича Заблоцького «Становлення кібердипломатії: стратегії та інструменти».

Ключовим напрямком в розвитку міжнародних стосунків, дієвим засобом спілкування міжнародного співтовариства стали цифрові практики, які знайшли застосування і в діяльності посольств, дипломатів.

Слабким місцем цифрової дипломатії залишається загроза «витоку» інформації, що потребує певних засобів забезпечення її захисту. Виконання дипломатичних функцій щодо захисту національних інтересів у кіберпросторі – це кібердипломатія. Пріоритетні завдання дипломатичних установ України у сфері кіберзахисту були визначені у «Плані заходів на 2023—2024 роки з реалізації Стратегії кібербезпеки України».

Андрій Валерійович звернув увагу на те, що взаємопов’язаність нашого світу робить нас вразливими, зокрема у сфері зовнішніх зносин. Саме тому потужна дипломатична робота МЗС України сьогодні спрямована на розбудову стабільного та безпечного кіберпростору в дипломатичній сфері. А кібердипломатія є важливим  інструментом підтримки  стабільності, безпеки та співпраці між державами. Зустріч була цікавою та корисною.

Дякуємо Андрію Валерійовичу.

 

Навчально-науковий інститут соціальних і гуманітарних наук

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024