Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Екскурсія до краєзнавчого музею

Для студентів та викладачів коледжів проведено екскурсію до краєзнавчого музею.

20 травня студенти та викладачі ВСП «Фаховий коледж ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» та ВСП «Старобільський фаховий коледж ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» в рамках заходів до Дня вишиванки відвідали Калайдинцівський краєзнавчий музей.

Музейну кімнату в ОЗ «Калайдинцівська ЗШ І-ІІІ ступенів імені Ф. Д. Рубцова», засновано 15 вересня 2002 року, було реорганізовано в історично-краєзнавчий музей 4 листопада 2004 року. Його створено з метою залучення учнівської молоді до вивчення та збереження історико-культурної спадщини українського народу, формування освіченої, розвиненої особистості, виховання патріотизму, любові до України, поваги до народних звичаїв, традицій, національних цінностей українців.

Експозиції музею вразили студентів та присутніх масштабністю і гарною підбіркою робіт. Кожен експонат створює свою атмосферу, затишок і дарує піднесення. Додаються до експозиції музею і матеріали, які розповідають про блискучі перемоги, поразки та  втрати у російсько-українській війні. 

Музей – це минуле, це історія, це душа, це серце наших предків. Музей має наступні відділи: «Історія рідної школи», «Кімната Бойової слави», «Народознавча світлиця», «Із сивої давнини», «Його ім’я носить наша школа», «Дзвони народної пам’яті», «Захисників Вітчизни». Здобувачі освіти ближче познайомились з історією Полтавщини та власноруч випробували деякі побутові речі та знаряддя праці давнини.

Особлива вдячність мудрому та справжньому патріоту України, Заслуженому вчителю України, директору Калайдинцівського ліцею Сергію Миснику за цікаву та пізнавальну екскурсію.                                             

Бажаємо  краєзнавчому музею нових творчих здобутків та змістовних зустрічей.

 

ВСП «Фаховий коледж ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка»
та ВСП «Старобільський фаховий коледж ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка»

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024