Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Веселкою сплелися кольори

До Міжнародного дня вишиванки в університеті пройшла виставка вишивки «Веселкою сплелися кольори».

16 травня 2024 року до Міжнародного дня вишиванки в Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка пройшла виставка  вишивки «Веселкою сплелися кольори», яка зустріла усіх хлібом-сіллю, піснями, міні-виставою та майстерно вишитими роботами, що продемонстрували символіку нашої неньки України через відтінки, кольори і особливі узори, які зустрічаються лише в регіонах нашої країни. Адже народне мистецтво, яке передавалося із покоління у покоління століттями, завжди було і є невичерпною скарбницею духовної культури нашого народу.

З вишиванкою пов’язана багатовікова історія українського народу, його творчі пошуки, радість і горе, його перемоги і поразки, сподівання на майбутнє. Безперечно — це духовний символ українського народу, рідного краю, батьківської оселі, тепла материнських рук.

Після всього святково-урочистого дійства підвели підсумки конкурсу «Мій дім у вишиванці» під девізом «Вишиваємо перемогу», де приймали участь підрозділи університету, що оформлювали тематично приміщення директоратів.

Перемогу отримали директорати Відокремлених структурних підрозділів «Старобільського фахового коледжу та Фахового коледжуДержавного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка».

Володимир Мороз – голова Первинної профспілкової організації разом з адміністрацією університету надав подарунки для нагородження переможців конкурсів. Володимир Петрович наголосив, що основна мета заходу – це збереження  та популяризація українських цінностей, а вишиванка – це саме той символ, який єднає українців.

Вітаємо переможців і дякуємо усім, хто долучився до заходу та його організації.

Вишиваємо перемогу разом!!!

 

Відділ маркетингу ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024