Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Відкрита лекція

8 травня на запрошення кафедри філософії та соціології відбулась відкрита лекція професора Краківського університету  Петра Длугиоця (Petr Długуozs).

До лекції на тему “Примусова Міграція Українських Жінок і Дітей до Польщі: Соціологічна Перспектива” (Migracja przymusowa ukraińskich kobiet i dzieci do Polski. Socjologiczna perspektywa) долучились не лише здобувачі освіти спеціальності «Соціологія», але й освітніх програм «Середня освіта. Історія та правознавство», «Історія та археологія», «Міжнародні відносини», «Політологія».

На лекції були присутні й викладачі з Волинського національного університету імені Лесі Українки. Пан професор презентував результати дослідження, яке проводила дослідницька лабораторія, яку він очолює (INTERDYSCYPLINARNE LABORATORIUM BADAŃ WOJNY W UKRAINIE). Науковець розглянув проблему примусової міграції з різних аспектів, але основний фокус зробив на соціальних аспектах. Детальніше  з результатами роботи можна ознайомитись за посиланням: https://omp.academicon.pl/wa/catalog/view/68/201/390).

Здобувачі освіти, відзначили, що лекція була змістовною й цікавою, особливо дискусія щодо впливу міграції на українське та польське суспільства. Лекція пана Петра допомогла студентам краще розуміти сучасні міграційні процеси і  місце в них України.

 

Кафедра філософії та соціології

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024