Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«Сучасні виклики соціальної роботи»

Відбувся Всеукраїнський вебінар «Сучасні виклики соціальної роботи»

Тема психологічного благополуччя в умовах війни є надзвичайно актуальною в сучасній Україні. Більшість українців сьогодні стикаються зі значними стресовими ситуаціями, травмами, втратами та нестабільністю, що серйозно впливає на їх психічне здоров’я. Саме тому розробка ефективних стратегій підтримки психологічного благополуччя стає критично важливою для забезпечення добробуту та реабілітації людей, які постраждали внаслідок воєнних подій.

З цією метою 7 травня 2024 р. кафедрою соціальної педагогіки навчально-наукового інституту педагогіки і психології ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» та кафедрою соціальної педагогіки і соціальної роботи Криворізького державного педагогічного університету було організовано 13 зустріч Всеукраїнського вебінару «Сучасні виклики соціальної роботи» на тему: «Підтримка психологічного благополуччя в умовах викликів війни».

Спікером зустрічі стала докторка психологічних наук, професорка, професорка кафедри психології Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка Савелюк Наталія Михайлівна.

У заході взяли участь 127 представників з різних закладів соціальної сфери, викладачі та здобувачі освіти закладів вищої освіти різних регіонів України.

У теоретичному блоці заходу учасники отримали можливість оговорити основні підходи до визначення психологічного благополуччя; розглянути структуру психологічного благополуччя (за К. Ріфф); поспілкуватися про невизначеність і війну. Практичний блок вебінару дозволив учасникам відпрацювати діагностичні методики, проаналізувати дані емпіричних досліджень та отримати практичні поради щодо підтримки психологічного благополуччя в умовах викликів війни.

Кафедра соціальної педагогіки навчально-наукового інституту педагогіки і психології  висловлює щиру подяку Наталії Михайлівні за проведений майстер-клас. Маємо надію на подальшу співпрацю.

До нових зустрічей на наступному вебінарі «Сучасні виклики соціальної роботи».

 

За інформацією НН ІПП

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024