Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Захід щодо підтримки ментального здоров’я

У Миргороді відбувся захід щодо підтримки ментального здоров’я, участь в якому взяли представники миргородських структурних підрозділів ЛНУ.

В останні роки розмови про ментальне здоров’я стали надзвичайно актуальними, особливо серед молоді. Щоб підтримати цю ініціативу та підвищити усвідомленість про важливість психічного благополуччя, здобувачі освіти та викладачі миргородських структурних підрозділів ЛНУ імені Тараса  Шевченка прийняли участь в профілактичному заході, який організувала миргородська дитячо-юнацька бібліотека.

На станціях інтерактивно-освітньої виставки «Mental Trek», учасники отримали інформацію та практичні навички щодо ментального здоров’я. Подорож виставкою дозволила зануритися в питання, пов’язані з темою психічного благополуччя, пройтися шляхами допомоги собі та іншій людині у психотравмуючих ситуаціях, а також розвинути навички критичного мислення. Молодь активно спілкувалася й обмінювалася знаннями й думками з іншими щодо широкого кола питань по даній тематиці, оцінювала ризики відповідних життєвих ситуацій. Завдяки дискусіям у командах учасники розвивали здатність мислити комплексно й критично. Здобувачі освіти вчилися пов’язувати свої особисті поведінкові ризики із можливими наслідками та розробляли свої стратегії збереження власного психічного благополуччя.

Метою даного заходу було не лише підвищення рівня обізнаності студентської молоді у сфері психічного  здоров’я, а й популяризація засобів профілактики психічного неблагополуччя, підвищення порогу толерантності до людей, які страждають на розлади психіки та поведінки.

Наприкінці заходу завідувачка бібліотеки запросила здобувачів освіти до ознайомлення з цікавими книжковими новинками по психології, які висвітлюють сучасні тенденції в цій галузі.

Дякуємо працівникам бібліотеки за цей захід, адже це чудова можливість розширити свої знання про психологію!

Структурні підрозділи ЛНУ імені Тараса Шевченка
м. Миргород

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024