Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Участь у Четвертій онлайн Школі ЦЕРН з фізики для педагогів України

Викладачі та здобувачі кафедри математики та інформатики взяли участь у Четвертій онлайн Школі ЦЕРН з фізики для педагогів України – UATP2024online-1.

Захід проходив з 29 квітня -3 травня 2024 року в онлайн форматі. До роботи школи долучились: д.тех.н., проф. Козуб Ю. Г,  к.п.н., доц. Бондаренко Л.І., к. тех. н., доц. Козуб Г. О., здобувачі другого (магістерського) рівня спеціальності Середня освіта (Фізика та Астрономія) Мазур В. та Власовчук Д., здобувачі першого (бакалаврського) рівня спеціальності Середні освіта (Математика. Фізика) Тетерещенко О. та Зінченко А.

Учасники Школи мали можливість відвідати лекційні заняття, майстер-клас з аналізу даних одного із експериментів LHC та  віртуальний візит до нового Порталу Науки у ЦЕРН. Всі заходи охоплювали актуальні питання ядерної фізики (у тому числі фізику частинок і стандартну модель, детектори частинок, експерименти на LHC – Великому адронному колайдері, екскурсію до Порталу науки ЦЕРН). Спікерами виступили провідні українські та іноземні науковці, які співпрацюють з ЦЕРН. Організаторами Школи передбачено видачу сертифікатів учасникам, які відвідували заняття і виконали контрольну роботу.

Програма школи https://indico.cern.ch/e/UATP24online-1.

Учасники Школи висловлюють щиру подяку пану Олександру Юрову (Мала академія наук України) та пані Лесі Щуцькій (EPFL – Федеральна політехнічна школа Лозанни (CH)) за організацію Школи та плідну співпрацю з ДЗ “Луганський національний університет імені Тараса Шевченка”.

 

Кафедра математики та інформатики

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024