Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Майстер-клас «Писанка – символ життя»

02.05.24 у навчально-науковому інституті педагогіки і психології відбувся майстер-клас з розпису яєць до Великодня «Писанка – символ життя».

Презентацію представлено кандидатом педагогічних наук, доцентом кафедри розвитку дитини раннього та дошкільного віку Людмилою Варяницею, яка розповіла історію розвитку писанкарства та про  його традиції. На заході були присутні викладачі та здобувачі різних структурних підрозділів університету. Гості познайомилися із символікою кольорів та видами писанок.

У ході майстер-класу учасники розписали різнокольоровими візерунками яйця, адже це невід’ємний атрибут Великодніх свят. Людмила Олександрівна усім нагадала про цікаві техніки розмальовки яєць (писанки, крапанки, дряпанки, шкрябанки, мальованки, крашанки тощо).  Під час бесіди із здобувачами освіти викладач наголосила на тому, що писанка має магічну добру силу – несе щастя, достаток, благополуччя.

Отже, писанка – це символ життя і продовження старовинної української традиції, код нашої нації. У народі кажуть: «Допоки пишуть писанки, до того часу буде світ і Україна».

 

За інформацією НН ІПП

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024