Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Згадуємо велику людину

Сьогодні ми вкотре згадуємо велику людину, педагога, мудрого керівника, наставника, справа життя  якого не згасла.

Божко Геннадій Іванович з 1990 року по 2014 рік обіймав посаду директора Інституту педагогіки і психології Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка».

Володіючи прогресивним мисленням, невгомонною натурою Геннадій Іванович за 25 років свого деканства і директорства разом з колективом однодумців перетворив факультет підготовки вчителів початкових класів з 1 спеціальністю в потужний Інститут педагогіки і психології, який нині здійснює підготовку фахівців за   7 спеціальностями («Початкова освіта», «Початкова освіта. Українська мова і література», «Дошкільна освіта», «Спеціальна освіта», «Психологія», «Соціальна робота. Соціальна педагогіка. Практична психологія», «Освітні педагогічні науки. Педагогіка вищої школи»). Такий стрімкий розвиток Інституту став можливий завдяки мудрому керівництву Божка Геннадія Івановича. Окрім того, він був організатором першого на Сході України Університетського освітнього округу, до складу якого увійшли університет, школи та навчальні заклади різних рівнів акредитації. За його ініціативи до 90-річчя університету було видано Літопис Інституту педагогіки і психології

У найважчий для університету час військової агресії на Сході України разом з колективом університету евакуював Інститут до м. Старобільська. У 2015 році, коли переконався в тому, що Інститут упевнено «став на ноги» в умовах переміщення, передав керівництво Олені Караман, випускниці Інституту, яка нині є ректоркою університету.

Геннадій Іванович був справжнім патріотом Університету, його душею, гордістю, обличчям; яскравою Індивідуальністю, Професіоналом, Особистістю, надійним Товаришем, доброю Людиною з відкритою душею, посмішкою, тонким гумором, індивідуальним стилем в усьому!

Уже знаходячись на почесному відпочинку, він щодня вболівав за долю Університету та Інституту; надавав поради, був справжнім і надійним зв’язком між різними поколіннями викладачів і здобувачів освіти – минулих, теперішніх і майбутніх!

Усе своє життя Геннадій Іванович присвятив рідній Альма-матер, а тому золотими літерами увійшов у славетну історію Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

Пам’ятаємо. Ви назавжди в наших серцях.

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024