Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Діалог культур у складні часи

У навчально-науковому інституті філології та журналістики відбулася Міжнародна науково-практична конференція  «Діалог культур у складні часи».

Учасниками конференції були здобувачі освіти навально-наукового інституту, а також провідні науковці із різних закладів вищої освіти  України і зарубіжжя.

Зокрема, на конференції  були присутні такі  видатні науковці та  викладачі університетів як д-р Катаржина Банка-Орловська з Сілезького університету в Польщі, д-р Джон Апсон з університету Західної Джорджії, США, Доктор Сільвія Сантістебан, всесвітньо відомий дослідник із Перу, д-р Руслан Суднікс та д-р Еліна Пейна, наукові дослідники з Ризького технічного університету, д-р Ірфан Тосункуоглу та д-р Озкан Кімізі з університету Карабюк, Туреччина.

Онлайн-форма наукового спілкування дала  можливість учасникам обговорити такі актуальні питання як теорія та практика навчання діалогу культур у цифровому середовищі; розвиток віртуальної комунікації в контексті цифро візованого суспільства; :відмінності в культурних вимірах; вплив штучного інтелекту  на філологію; обробка природної мови; машинний переклад; лінгвістичні, соціокультурні та міжкультурні проблеми перекладу.

Необхідно відмітити інтерактивний характер конференції, а саме те, що відбувалося активне обговорення доповідей. Мовами  спілкування були українська, китайська та  англійська.

 

Кафедра східної філології і перекладу

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024