Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Участь у заходах з нагоди Великодня

У ННІ ПАН долучилися до заходів з нагоди Великодня.

Представники студентсько-викладацького колективу навчально-наукового інституту природничих і аграрних наук долучилися до онлайн-доповіді на тему «Великодні барви України», яку провели викладачі кафедри професійної освіти, ресторанного та туристичного бізнесу.

Великдень – одне з найбільших і головних свят року для українців, яке має багату культурну спадщину, традиції та звичаї, є фундаментом віри, що змінила розвиток та життя людства. Українці відзначали його ще задовго до встановлення християнства в Київській Русі, і називалося воно «Великий День». День весняної перемоги над зимою, світла над темрявою, торжества життя над смертю. Зокрема, в Україні в давнину землероби вірили, що померлі родичі продовжують жити під землею й можуть впливати на її родючість. Саме з цими віруваннями й були пов’язані поминальні обряди навесні.

На сьогоднішній день питання національних традицій є як ніколи важливим для відновлення та збереження, з особливим акцентом на значення цього свята в умовах війни.

Учасники заходу отримали змогу більше дізнатися про культуру та звичаї українського народу. Щиро вітаємо всіх із Великоднем й бажаємо добра, миру та злагоди в кожному домі.

 

За інформацією навчально-наукового
інституту природничих і аграрних наук

 

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024