Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Чорнобиль – наш біль

Урок-телепередачу «Чорнобиль – наш біль» проведено у Старобільському фаховому коледжі.

26 квітня 2024 р. викладачі та здобувачі освіти ВСП „Старобільський фаховий коледж ДЗ „Луганський національний університет імені Тараса Шевченка” зустрілися з нагоди 38 річниці аварії на ЧАЕС та Міжнародного дня пам’яті про Чорнобильську катастрофу.

Урок-телепередачу „Чорнобиль – наш біль” було проведено у формі запитань та відповідей на актуальні проблеми, які виникли у зв’язку з найбільшою техногенною катастрофою в історії людства, що сталася 26 квітня 1986 року.

Ця дата є важливою для осмислення радянської дійсності та шанування пам’яті усіх, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії і віддав своє життя, щоб зберегти життя мільйонів людей на всій Землі.

Здобувачі освіти проаналізували матеріали Українського інституту національної пам’яті й відповіли на низку запитань стосовно відповідальності комуністичного режиму СРСР за цю катастрофу.

Панасенко Дар’я та Янішевська Карина, здобувачки освіти 1-го курсу, поділилися своїми враженнями від відвідування музею Чорнобиля в м. Києві. Студентка 2-го курсу, Діденко Вікторія, розповіла про участь свого дідуся у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Значну увагу було приділено питанню „Як Чорнобильська АЕС вистояла під чоботом російських окупантів у лютому–березні2022-го року”.

Усі присутні вшанували пам’ять загиблих і померлих від наслідків Чорнобильської катастрофи хвилиною мовчання, і віддали глибоку шану безмежній мужності та героїзму працівників ЧАЕС, які у 2022 році, в умовах ядерного терору російських військ доклали максимум зусиль, щоб запобігти ядерній катастрофі для всього людства.

 

ВСП „Старобільський фаховий коледж
ДЗ „Луганський національний університет
імені Тараса Шевченка”

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024