Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Дні науки 2024 на кафедрі журналістики

26 квітня на кафедрі журналістики відбувся традиційний захід, присвячений Дням науки.

Науково-дослідна робота є одним із провідних напрямків діяльності кафедри журналістики. Так, здобувачі вищої освіти спеціальності «Журналістика» під керівництвом викладачів регулярно беруть участь у різноманітних наукових заходах: науково-практичних конференціях, конкурсах наукових робіт та олімпіадах.

Цього року тема проведення Днів науки є досить важливою і актуальною – «Медіакомунікації в умовах війни». Її злободенність обґрунтовується функціонування масмедіа під час військової агресії й інформаційного протистояння, де особлива роль відводиться регіональним ЗМІ – конституенту загальнонаціонального медіапростору, важливому інструменту інформаційної політики та безпеки на шляху до здобуття повної перемоги нашої держави.

Науковий захід відкрив Артем Галич, завідувач кафедри журналістики та викладачі Олена Кравченко, Ольга Куцевська, Оксана Корчагіна, які зазначили, що «навчання та поглиблення знань – це наша зброя проти невпевненості та дезінформації, а робота журналіста повинна стати світлом у темряві і правдою в морі брехні».

Доповіді учасників були тематично зорієнтовані навколо чотирьох основних напрямків:

  • функціонування електронних медіа в період війни;
  • волонтерство як соціально-комунікативний феномен;
  • висвітлення військової проблематики в мас-медіа різних видів;
  • ЗМІ як засіб подолання військової агресії.

Здобувачі вищої освіти завчасно підготували наукові дослідження та презентували їх результати в режимі онлайн. Процес обговорення доповідей був цікавим і невимушеним, панувала дружня атмосфера, а жваві дискусії породили низку продуктивних ідей на перспективу.

 

Кафедра журналістики

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024